2008-05-29
Black Stump唔知点解最近牛排瘾非常劲,一星期自己煎左两块Rib Eye黎食,今日一个人做完Gym,又好想食Steak,好想食澳洲排,澳洲排牛味未必级得上美国排,但系澳洲人整嘅Gilled Steak的确比美国人嘅香口,因为佢地比较用得多Herbs,美国人通常只系用Salt and Pepper,各有各好,系香港澳洲排始终底食D。本来想去Outback,但系唔知TST边度有,所以去左Black Stump。Waitress帮我选左坐门口对住街嘅枱,佢话可以望清楚下人同街,心谂即系叫我女? 哈哈,好,反正女朋友唔系度!好快选好,Rib Eye Steak要Medium Rare,加多个Asparagus同Coke Light。Rib Eye Steak要两百蚊,所以都几有寄望,上菜已经有D失望,冇乜Herbs系面,所以唔系甘香,切开对板,系Medium Rare,牛味就真系麻麻,Outback嘅重牛味D,食下食下就唔系好对路,越食越冻,可能星期一,少客,预备牛排唔太够,所以解冻得唔够耐,一陪份好生唔够热,好失望。Asparagus就好好食,好新鲜好清甜,加上个黄色酱,少少sou
Asparagus就好好食,好新鲜好清甜,加上个黄色酱,少少sour同蛋香,好开胃,问个waiter尼个系乜汁,佢话系何兰汁?? 即系蛋王加Cream加Lemon汁,自己试下先。
杯Coke Light好细杯,要追加,点解香港餐厅唔可以学美国餐厅咁Free Refill?
整体味道算一般,以Steak计绝对唔合格,加上甘嘅价钱,真系有好多更好选择。
讲返女,全晚一个靓女都冇,系我前面得两枱鬼仔,几靓仔,一枱系Gay一枱唔系,What a night... 最后上左Club Havana饮多杯Whisky先返屋企。