2017-12-27 172 浏览
趁圣诞节假期放假 同屋企老人家去太古城行下街食下tea 因为假期到到都好多人 行到累谂住想揾下地方休息下同食下野 甘岩又比我见到Mango Tree Cafe有个 high tea set 就谂住去试下啦,原本都有d惊泰国食物全部都系酸辣 未必岩老人家 估唔到个menu都几多选择 老少咸宜。泰式炸鱼丸 虾丸 沙爹 米纸卷 - 沙爹好惹味 米纸卷味道唔错,本身以为好热气 好在有沙律酱同泰式醋中和番 而且食落甜甜酸酸几开胃,值得推介泰式鸡丝炒粉丝 - 味道尚可 虽然冇乜惊喜但胜在份量上都几足料。芒果芝士蛋糕 - 芝士味可以再重d。草莓香蕉薄饼加雪糕 - 味道ok 但略嫌冇乜泰国特色但比起芝士蛋糕略胜一筹。Mango Cha Cha - 好好饮 老人家都话like 总括而言泰式炸鱼丸 虾丸 沙爹 米纸卷同Mango Cha Cha系high tea中最出色 其余要稍作改进,都适合一家大细假日消磨时间的好去处。

芒果芝士蛋糕 - 芝士味可以再重d。

Mango Cha Cha - 好好饮 老人家都话like

2017-12-26