2020-10-13
生活忙碌,要坐低慢慢食个早餐都好难😪咁啱同朋友夹到时间一齐去叹番个Brunch🍳真系好幸福💓.同闰蜜聚会少不免要揾个靓靓地方影相📸我地今次就拣左黎铜锣湾Vivienne Westwood Café☕️呢到嘅食物质素、环境装修同服务都好好,成餐饭食得好满意,令我地有一个愉快嘅Girl Date☺️.黎到食Brunch,当然要食最传统嘅English Breakfast🍴呢个English Breakfast真系包罗万有,份量十足,有多士、炒蘑菇、茄汁豆、香草肠、番茄、烟肉、火腿同炒滑蛋,大满足😋当中我最钟意就系炒滑蛋,火候刚刚好,入口好creamy ,超香牛油味,配埋咸咸地嘅火腿同烘得香脆嘅多士食真系一流🤤🤤🤤餐饮我就叫左杯Rose Latte,味道正正常常,不过外貌真系满分💯 Vivienne Westwood嘅杯碟、咖啡面上面嘅Logo拉花同玫瑰碎真系好靓,靓到好似幅画咁唔舍得饮😍.呢间餐厅有好多影相嘅打卡位,整体感觉好grand,置身其中好有贵族嘅感觉👸🏻 我最钟意就系Vivienne Westwood 格仔铁罐墙同以Fashion Show 后台摄影棚取材嘅Logo位🤓你地又钟意边个
呢间餐厅有好多影相嘅打卡位,整体感觉好grand,置身其中好有贵族嘅感觉👸🏻 我最钟意就系Vivienne Westwood 格仔铁罐墙同以Fashion Show 后台摄影棚取材嘅Logo位🤓你地又钟意边个位呢?
English Breakfast
Rose Latte