2017-07-29
今次系第二次食Bondi啦!上一次我喺观塘食Bondi,系位于一个停车场入口嘅餐厅,𠮶度嘅装修都系比较幽暗,气氛好适合二人世界!位于荔枝角嘅Bondi如出一辙,佢位于工业区,系D2 place附近,地理位置都算方便,喺地铁站一出行2分钟就到。入到去发现荔枝角嘅bondi比观塘更加阔落,差唔多所有嘅摆设都系以黑色,灰色为主。另外,墙身画左只棕熊,我女朋友话好钟意首先上咗黑松露芝士薯条,佢同我平时嘅黑松露芝士薯条有啲分别,佢哋唔系用芝士酱,反而用适量嘅芝士粉,加上松露碎,松露味唔会太重抢走𠮶芝士味。加上每条薯条都好厚,又炸得好的脆,好幸福啊!之后就想主菜啦!首先系澳洲草字肉眼扒,五成熟,very nice。睇相都知份肉眼扒好大份,足足有10安士,虽然个酱汁比较少,但本身块肉眼扒已经好够味,肉质幼嫩,根亦都好少,其余嘅配料例如薯仔粒,蘑菇都唔错。整体味道同外观都系一流!!!!另外我哋叫咗自家制干番茄香草酱野菌意粉,水牛芝士丰富在𠮶口感,意粉同酱汁亦都好好咁融合在一起,份量亦都适中,唔会食两啖就冇晒。呢道意粉冇100分都有99分!食西餐当然要叫啤酒啦!今次拣咗white ale嘅啤酒,平时饮开
食西餐当然要叫啤酒啦!今次拣咗white ale嘅啤酒,平时饮开pale ale,但今次转饮white ale 都觉得唔错,味道比较淡,比pale ale 更香嘅麦味,冇pale ale 咁酸,酒嘅颜色系呈金黄色,我都好钟意white ale 有既所有特征!
价钱我觉得算合理,因为环境同味道都好正,下次要试更多唔同嘅菜式(~bring back my bondi to me)