2018-12-18
今日weekend, 所以我想瞓晏啲, 起身当然要揾嘢食啦! 听到同事话「Simplylife Bakery Cafe」好好食, 一于去食个《brunch》先! 地址: 元朗元龙街9号形点一期地下G009号舖
, 其实位置都非常方便, 乘西铁到元朗站Exit K 出口, 步行数分钟就到啦! 好抵食 $118 就有餐汤,餐包, 主菜同饮品。 餐汤系《野菌汤》,充满香浓嘅野菌清香,口感幼滑, 有粒粒嘅菇菇, 口感比想像中丰富, 味道唔错! 餐包口感唔错, 加上牛油, 更加惹味! 我叫咗个《车打芝士烟肉牛肉汉堡》,份量十足, 材料包括有牛肉汉堡扒、蕃茄、烟肉 同生菜,加上芝士,非常惹味, 好食。汉堡扒好多汁,juicy , 十分好食。 仲有薯条做伴碟, 薯条热辣辣, 脆卜卜,非常可口。 我有饮咖啡习惯, 所以加钱叫咗杯咖啡,醒醒神! 叹番杯靓咖啡, 真系人生一大乐事。 总结, 不论价钱、环境和食物质素,我都十分满意, 又系Encore之选!
地址: 元朗元龙街9号形点一期地下G009号舖 , 其实位置都非常方便, 乘西铁到元朗站Exit K 出口, 步行数分钟就到啦!
好抵食 $118 就有餐汤,餐包, 主菜同饮品。
餐包口感唔错, 加上牛油, 更加惹味!
仲有薯条做伴碟, 薯条热辣辣, 脆卜卜,非常可口。
我有饮咖啡习惯, 所以加钱叫咗杯咖啡,醒醒神!
叹番杯靓咖啡, 真系人生一大乐事。