2015-09-19
我最好既Amico就系住繁华密集既旺角,难得佢standby机,所以梗系揾我消磨时间啦。咩野系Amico?意大利文就解好朋友,知己。我地去旺角行左街后,就行过黎洗衣街呢边揾食,始终无另一边大街咁busy,感觉舒服d,多番d空间,唔洗行路都手踭撞手踭。一入餐厅感觉简单、新潮、型格,有白色砖既墙,黑色画同唔同既色彩铁板广告。有set lunch选择,不过好想食其他,所以无叫set。芝士焗青口睇落几简单咁,做法系将青口连壳加芝士拎咗去焗。不过好欣赏芝士份量够晒多,装满晒整个壳。墨鱼汁大虾意大利粉颜色睇落去,非常够黑,满意。唔腥得黎,仲好重芝士味同creamy感,食落都几饱。大虾真系虎虾个d大,两个人分一半都好大只。美国安格斯肉眼扒呢个美国安格斯肉眼扒要俾10个like,厨师火候掌握得非常完美,7成熟完美。外面有少少焦香嘅味道,入边系保持鲜嫩嘅粉红色,而且入口好软熟又保持到肉汁,充满牛味。薯条仲要新鲜热辣,粗粗脆脆,唯一要挑剔嘅系旁边嘅沙律菜,可以加一啲黑醋汁或者沙律酱咁,成件事比较完整。另外叫左两杯消暑沙冰。曲奇奶昔沙冰芒果乳酪奶昔沙冰两杯都用足料架,好够味,oreo奶昔仲好似带少少咖啡味。
咩野系Amico?意大利文就解好朋友,知己。
曲奇奶昔沙冰
芒果乳酪奶昔沙冰
两杯都用足料架,好够味,oreo奶昔仲好似带少少咖啡味。
乳酪冰沙甜度有,多d酸味反而更好。
行去到呢间amico,同buddy倾左一个晏就,好心满意足,心情由坏都变好!