2010-05-03
今次去试话自己系6星新开既海逸君绰洒店,coffee shop就够晒大,坐得好宽躺,落地玻璃,左边贴住泳池,最尾面向无敌海景,一去到未够钟影住相先:冻食龙虾有本地龙同波士顿两种,靑口;翡翠螺,冻虾;长脚蟹,龙虾仔(又龙虾?waiter话今日批蚝吾靓拒绝收货改由龙虾仔代替㖞!我其实钟意食生蚝多d.吾知系咪吾啱造我觉得d长脚蟹无咩味,就系左边d龙虾仔去到尾都无咩人食,(梗系,我都食大个只啦.)刺身除普通料外仲有带子同海胆供应,系我食过咁多间日式刺身最多款式既一间.热盆一般货式,不过晚歺居然有粥同点心食,最欣赏酥皮龙虾汤够味,芝士焗龙虾用甜品d兜装,细细兜!吾够大方,另外每人一只鲍鱼,老实讲最差,简直有嘥料既感觉,用砂碢煮d所谓鲍汁吾入味,劲韧仲有小小雪味,算系美中不足. 由于5-6月做龙虾推广好多菜式都包含龙虾,连甜品都有个焦糖龙虾炖蛋,都几无厘头,都系正正经经既燕窝蛋白牛奶好d.另Movenpick雪糕有成12款,其中一款仲系低脂雪芭.