2021-12-15 182 浏览
今日午餐想食汉堡包,横掂系大角咀埃华街呢头,就去Burgerman食个汉堡包先。Burgerman既汉堡包有14款选择,价钱丰俭由人,由$58到$140不等。加$20可选配有皮薯条或薯格或田园沙律及罐装汽水。加$33可选配番薯条或洋葱圈或肉酱薯条及罐装汽水,又可加钱加汉堡配料。原来平日午市有套餐,有5款汉堡拣,可配田园沙律或有皮薯条同罐装汽水,抵食好多!今日决定要两个午市汉堡套餐。先去收银落单,然后服务员会去你个位送野食俾你。招牌芝士汉堡 $65 加烧大菇 $20招牌芝士汉堡都几大个,用一支大竹签固定好,我嘴细,只能分层食。枱上面有提供胶手套,方便。首先上面块包成块都好香脆,仲加左黑白芝麻粒。块包下面就系加钱要嘅烧大菇,虽然比想像中细左少少,不过食落爽甜多汁。烧大菇下面就系芝士同厚身和牛汉堡扒,再下面就系厚切番茄片同一大块生菜片。连最下底既面包都好香脆。块汉堡扒虽然全熟,不过都唔干,好多肉汁,我将汉堡扒同热熔芝士同烧大菇一齐食,大菇同汉堡扒又几夹。虽然简单,呢款招牌芝士汉堡都几出色。水牛城鸡肉汉堡 $62水牛城鸡肉汉堡上面块包原来加左辣酱,块包下面就系两块鸡胸肉,中间有超咸香嘅蓝芝士,

招牌芝士汉堡加烧大菇

招牌芝士汉堡 $65 加烧大菇 $20

水牛城鸡肉汉堡

水牛城鸡肉汉堡 $62

水牛城鸡肉汉堡上面块包原来加左辣酱,块包下面就系两块鸡胸肉,中间有超咸香嘅蓝芝士,再下面就系厚切番茄片同一大块生菜片。个人觉得呢款汉堡较为重口味少少,不过鸡胸肉无皮,好瘦,相对健康少少。

两款汉堡我地都配左有皮薯条。第一次食呢度嘅有皮薯条,系粗身薯条,热辣辣炸起,香脆可口,点枱上面有提供既茄汁好好味,仲有辣沙律酱比你自己倒。想叫走盐不过薯条一定系加左盐。特别一提呢度既酱汁好容易倒出黎。
玉泉+C有气柠檬味饮品

罐装汽水有玉泉+C有气柠檬味饮品拣,少甜又多d维他命C,少见!

总括而言,招牌芝士汉堡都几好味,而午市套餐抵食好多!
2021-12-15
招牌芝士汉堡加烧大菇