2021-05-11 53 浏览
好耐之前食过深水埗个间Burgerman一次,今日想食埋晚饭先离开大角咀,就不如试试呢间分店啦。汉堡包有十几款,都好多选择,价钱丰俭由人。加$20可选配有皮薯条或薯格或田园沙律及罐装汽水。又可加钱加配料。先去收银落单,然后服务员会送野食俾你。鹿儿岛豚肉汉堡 $98今次试试从未试过既汉堡,就系呢个鹿儿岛豚肉汉堡。餐牌写明配料有鹿儿岛豚肉,车打芝士同烟肉。个汉堡用一支大竹签固定好,有胶手套提供自己攞黎用。上层块包烘得超脆,撤满咸香黑白芝麻粒。下面系一片新鲜番茄,之后系坚香脆又唔过咸嘅烟肉,然后就系半溶车打芝士,再到主角豚肉汉堡扒,一片新鲜番茄,一块生菜同下底块包。主角豚肉汉堡扒猪味都几浓。我非常欣赏连配角既上下两块包都认真制作,整得超级香脆可口。香脆嘅烟肉亦都非常出色。成个汉堡虽然无酱汁,不过我觉得一d都唔干。但系食完之后,个人都系钟意牛肉汉堡多d,贪牛肉肥d香d。果然系有心既汉堡包店,价钱是否合理则见仁见智。呢间分店既座位多好多。不过坐满嗮都会好逼。

鹿儿岛豚肉汉堡 $98

2021-05-11