2022-05-15 559 浏览
今日嚟到中环嘅Burger Circus📺以前睇美剧成日都会见到主人公去食汉堡包店,今次嚟到呢一间餐厅,觉得真系好似行咗去🇺🇸美剧世界咁,不论系餐厅嘅服务、食物、四周围嘅环境,都同美剧冇太大落差,值得美剧迷去试吓😆今次我哋嗌咗:The BBB🫐餐厅每一个月都有当月嘅推介,今次呢一个系蓝莓酱汉堡包,我见waitress 极力推荐,梗系要试吓啦! 本身都担心有少少伏😳,始终蓝莓酱系甜嘅、汉堡包系咸嘅,会唔会好怪呢?竟然又OK㖞!识落其实好似去咗IKEA食肉丸配红莓酱咁,🤣咸咸地甜甜地,感觉几得意。佢里边亦都有比较少见嘅布里干酪,唔会有拉斯嘅效果,识落亦都好干身,不过有一种独特嘅芝士香味,我觉得系值得一试嘅👌👌👌!CLASSIC BURGER 🍔 呢一个汉堡包系餐厅主打嘅,朋友食落就觉得块牛肉汉堡有少少干身♨️,我自己都认同,如果可以湿润返少少,就会更加易入口,不过佢嘅酱汁都唔错,系芥辣酱构成嘅,感觉都几饱🫃。Combo 只要加30几蚊,就可以将汉堡包升级做套餐,会有多一份薯条🍟同埋嘢饮🥂选择,我觉得佢嘅薯条揸得几香脆,只不过系咸得滞,唔系好适合亚洲人嘅口味,可能要同餐厅讲定话少盐先。🧂Ore
今日嚟到中环嘅Burger Circus

今次我哋嗌咗:

The BBB🫐

CLASSIC BURGER 🍔

Combo

Oreo Milkshake
我朋友嗌咗呢一杯曲奇奶昔🍪,真系好适合打卡、好梦幻,朋友好钟意甜野嘅,就啱晒佢啦。😍

Arnold Palmer
抱住一试无妨嘅心态,嗌咗呢一杯Arnold Palmer,酸酸地甜甜地,上网查一查先知原来系Lemonade mix ice tea,喺美国𠮶边独有嘅饮品,可以再战!😃

最后要提一提就系佢嘅服务真系好正,用餐嘅时候佢会比一顶粉红色嘅cap或者一副煲呔俾你,感觉好有气氛同埋好新奇, waitress都好在乎你嘅谂法,会问你用餐嘅体验如何,好有宾至如归嘅感觉。😍😍😍

——————为食分界线——————
📍 Burger Circus (中环)
中环苏豪荷李活道22号地舖

推介指数 🤰🤰🤰🤰(4/5)
好味指数 🤰🤰🤰🤰(4/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰(4/5)
环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消费: $150
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #为食马利奥 #马利奥美国菜 #BurgerCircus #中环 #central #荷李活道 #soho #美剧 #BBB #CLASSICBURGER #牛肉汉堡 #干身 #Combo #薯条 #OreoMilkshake #Oreo #Milkshake #打卡 #梦幻 #ArnoldPalmer #美国 #服务