2016-07-04
C+揾食团||铜锣湾「晚」食新选择 - Donkey & Sheep --铜锣湾系一个旺区就系人都知好野食都唔只系大街大巷--同友人系时代睇完戏系时代食饭又鬼咁多人又冇乜选择所以两条友想住行去附近耀华街睇下有咩野好食--行行下就见到位于百乐大厦既楼下见到Donkey & Sheep招牌写住 8:30后入座全单85折望一望表又差唔多够钟所以我地就拣左Donkey & Sheep作为今次C+揾食团|既开点餐点--以前去得耀华街多数都系食糖水为主不过今次ms.C就同友人就下铜锣湾既上楼铺 Donkey & Sheep上到去见到果好QQ既Logo--Donkey & Sheep店面唔太大大约30个位左右--睇一睇果Menu选择唔会太多啱晒我呢d有选择困难既人--Donkey & Sheep有Dinner SetAround $168 - $258不过入面既Course 我地唔系好啱所以我地选择散叫--头盘 || Appetizers他他牛配法式多士 + 温泉蛋他他牛系将D生牛肉切粒粒再加Tabasco & 喼汁有少少酸辣辣咁好惹味--切开只蛋爆晒蛋汁温泉蛋汁 x 配上脆卜卜既多士正--主菜
铜锣湾系一个旺区
ms.C爱上了鹅肝
所以多数见到餐厅有鹅肝都会点
我地叫左两款主菜Share
都系Donkey & Sheep Menu推介
美国牛柳拼鹅肝 || USA Beef Tenderloin w./ Goose Liver $288
日本活性水饲养猪架配焦糖红酒醋汁 || Okinawa Water Fed Pork Rack w./ Caramelized Red Wine Vinegar $258 --
ms.C叫左Medium既美国牛柳拼鹅肝 成寸厚既牛柳
熟度刚好