2018-11-06 106 浏览
钟意捐㝫捐虖去揾野食嘅我又出动,位于兰贵坊附近,因为一啲歌名饮品而著名嘅上楼餐厅 「Spark」。望见一页熟悉歌名,款款都想饮,结果点左杯C all star (夜幕天星),味道跟fruit punch相似Rib Tempura。虽然餐厅光线阴暗而Rib Tempura又比墨黑色嘅紫菜包住,但由于可以做到一口嘅精致,以及味道甜美,所以可以形容为一道非常精美嘅前菜。 包住Rib嘅紫菜好爽口,而牛肉好腍而且肉味香甜,再配上他他汁...必食之选!Lumachine Cabonara。最吸晴当然系通粉上嘅海胆,味道浓郁!但更浓味嘅系卡邦尼嘅酱汁,基本上系浸住通粉,令每一啖都好creamy好满足!而通粉亦较独特,口感新鲜

2018-10-22