今日早晚餐去左希慎嘅Cadillac Bar & Grill食,个入口好细,喺升降机隔离。呢度主打墨西哥菜式,环境呈半开放式,绝对系一个酒吧,音乐好大声,环境好嘈杂。疫情关系,餐牌一张纸睇哂,唔算太多选择。有汤,沙律,pizza,意粉,烤肉,三文治,小食前菜,同甜品。今日叫左两款烤肉。USDA Natural Source Natural Beef Striploin 14 oz $380 另加一西冷扒用个砧板上,块扒好厚身,大大块,明显见到有烤印。我叫左medium rare,都唔错,啖啖肉又腍,有肉汁,如果牛味可以浓啲仲好。跟左少少炸薯条同蒜蓉长青豆。薯条系粗身,较粉同腍,茄汁居然有加左墨西哥辣椒嘅带少少辣嘅茄汁,有特色。青豆另外揾只兜装住,好脆口。呢个价钱食呢块扒算唔错。Grilled Fresh Salmon served with corn salsa $148 另加一三文鱼扒烤到㶶面,个皮非常脆口,肉质就熟左少少,入面有啲鞋同干。配有一块柠檬。三文鱼伴有粟米粒沙律同番茄粒莎莎,仲有少少散开左嘅炒饭,炒饭居然加左香料,感觉好有印度风味,仲加左唔少青豆同红萝卜,不过饭粒烂哂又偏

今日叫左两款烤肉。

茄汁

青豆另外揾只兜装住,好脆口。呢个价钱食呢块扒算唔错。

三文鱼扒烤到㶶面,个皮非常脆口,肉质就熟左少少,入面有啲鞋同干。配有一块柠檬。三文鱼伴有粟米粒沙律同番茄粒莎莎,仲有少少散开左嘅炒饭,炒饭居然加左香料,感觉好有印度风味,仲加左唔少青豆同红萝卜,不过饭粒烂哂又偏干,我唔多钟意。仲有一大只墨西哥辣椒,入面啲籽超辣。

总括而言,块扒的确好食。座位就麻麻哋,张凳好硬,位置就够阔落。服务员明显唔够人手,可能又系疫情关系啦。
2022-03-13