2021-01-09 120 浏览
深水埗區從來係靚靚cafe嘅集中地,最近又多一間高質cafe REHAB俾大家打卡。我哋去當日門口一直有客人等入座,睇嚟遲早會打響名堂!。。🔘 慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬配是日意粉 | $138評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 慢煮豬扒一般需要以大概60度慢煮120分鐘左右,所以要整一份好食嘅慢煮豬扒係好需要時間去烹調。REHAB嘅慢煮豬扒好腍,咬落完全唔似食緊豬扒,豬扒上面淋上木梨醬甜甜地好好食好開胃。而第一次食西班牙薯蓉我覺得好有驚喜,我配合埋少少嘅木梨醬食,甜甜地個味道好清新😛跟餐係配埋是日意粉,以我哋當日嘅意粉係煙肉卡邦尼意粉,好足料,味道唔錯。$138有慢煮豬扒又有Carbonara,我覺得好抵食👍🏼。。🔘 他他醬魚柳堡 | $118評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 炸魚柳配他他醬呢個食法真係冇得輸👍🏼魚柳堡大大份非常足料,炸魚柳比麵包還要大份,而且炸到金黃脆口,十分好食!美中不足係薯條口感一般,可能炸多一陣會比較脆。另外蕃茄汁係需要另外叫的。。。🔘 桃伯爵茶 | $48 (跟餐只需$20)評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 桃味好濃郁!而且成杯茶好靚,打卡一流👍🏼。。🔻地方好靚,有戶外位置,可以帶

慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬配是日意粉

🔘 慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬配是日意粉 | $138
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

他他醬魚柳堡

🔘 他他醬魚柳堡 | $118
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

桃伯爵茶

🔘 桃伯爵茶 | $48 (跟餐只需$20)
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 桃味好濃郁!而且成杯茶好靚,打卡一流👍🏼

🔻地方好靚,有戶外位置,可以帶埋狗狗
🔻有唔同嘅cocktail、mocktail提供
推介指數: ⭐⭐⭐⭐
慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬配是日意粉