2023-06-12
星期六同朋友喺附近做完gym想补充下protein,见佢menu几多嘢拣所以入咗去我嗌咗份set lunch,芝士焗龙虾配牛扒同焗薯,跟一杯嘢饮,$98,以分量嚟讲价钱都合理,但味道就…首先佢份牛扒系薄切西冷,质素同快餐店早餐嘅牛扒蛋𠮶啲差唔多。可能佢煮到全熟嘅关系所以比较韧,同几多筋,唔够牙力就唔好嗌😅 焗薯偏硬身,可能焗得唔够耐,而且唔够牛油,烟肉碎又得几粒,冇乜味,要靠点牛扒嘅洋葱汁先够味😅最后到龙虾,本身已经冇任何期望,但出奇哋几有鲜味,完全唔霉!而且有好多虾籽,煮几鲜味。不过龙虾肉太有弹性,咬咗好耐先呑到,可能有啲overcooked,而上面嘅芝士煮唔够浓味,但已经系成碟最唔差𠮶样🥲整体嚟讲如果喺附近住或返工想食个简单嘅lunch可以试吓,专登过嚟食就冇必要了~