2012-02-04
其实自己久不久都会同旧同学去cafe gathering每次食亲野 都要上来SEARCH 八挂下边间多笑脸就去边间但今次D间 系禁岩路过见到易拉架 而上去试的果日我们3个女仔上到去不是太多人环境比一般CAFE静, 枱不算太迫, 但就无沙化个感觉比较屋企讲下D野食先,叫咗饭同小食。温泉蛋沙律, 卖相不错,讲起温泉旦当然要第一时间拮爆佢啦!点知熟过头变咗糖芯, 无旦王流出来好彩菜新鲜, salad dressing亦好味 滑旦鸡肉丼,鸡肉入味, 旦都几滑, 还有点旦汁, 不错这个炸得不错, 完全不油。佢配咗个好似八爪鱼丸平时D汁, 都OK。不过汁份量多D更好 。 之前在丼丼屋都有吃个这一个, 丼丼屋的是比较甜和比较实净。CAFE这个旦没身没有加糖, 如果不加汁吃,就好像正常的旦,湿润得来热辣辣, 好似绵花,好得意。 芝士青口同薯条, 上边是直接加芝士焗,味道不错。但可能这只芝士不太溶, 溶咗薯条上就会干咗一块系面果堆, 下边D薯条就沾唔到芝士。无芝士果D就留返畀另一个fd食埋去野饮看上去无咩特别所以无影相我朋友都系叫咗鲜奶搽茶, 佢就觉得唔够奶,即是有点稀, 因为佢平时自己系会就禁用
每次食亲野 都要上来SEARCH 八挂下边间多笑脸就去边间
但今次D间 系禁岩路过见到易拉架 而上去试的
果日我们3个女仔上到去不是太多人
环境比一般CAFE静, 枱不算太迫, 但就无沙化
个感觉比较屋企
讲下D野食先,叫咗饭同小食。 温泉蛋沙律, 卖相不错,讲起温泉旦当然要第一时间拮爆佢啦!点知熟过头变咗糖芯, 无旦王流出来
好彩菜新鲜, salad dressing亦好味 滑旦鸡肉丼,鸡肉入味, 旦都几滑, 还有点旦汁, 不错 这个炸得不错, 完全不油。佢配咗个好似八爪鱼丸平时D汁, 都OK。不过汁份量多D更好 。 之前在丼丼屋都有吃个这一个, 丼丼屋的是比较甜和比较实净。CAFE这个旦没身没有加糖, 如果不加汁吃,就好像正常的旦,湿润得来热辣辣, 好似绵花,好得意。 芝士青口同薯条, 上边是直接加芝士焗,味道不错。但可能这只芝士不太溶, 溶咗薯条上就会干咗一块系面果堆, 下边D薯条就沾唔到芝士。无芝士果D就留返畀另一个fd食埋去
野饮看上去无咩特别所以无影相
我朋友都系叫咗鲜奶搽茶, 佢就觉得唔够奶,即是有点稀, 因为佢平时自己系会就禁用milk 加green tea powder。和店员反映, 个女仔都有D唔好意思,因为拎到埋来杯野超满,可能佢做水吧未上手。
好彩朋友觉得食物不错, 系饮品唔ok 啫,如果昆咗个FD 食D唔好食GE野, 我会超唔好意思。另外果道比较新,人手少D, 要等耐少少。
题外话/补充资料:
* 食哂野时,见到隔离枱食果个ice cream toast 好吸引, 谂住叫。点知厨房收咗(好似系9点半定9 点9道)。其实佢之前都有问过我仲有无野点, 不过我谂住甜品唔会都last order 挂。唯有下次有机会再食啦。