2022-12-12 50 浏览
临时参加左朋友嘅下午茶聚会,试左呢间pet-friendly 既cafe🥰1. 圣诞迷你贝果下午茶 ($398 for 2)甜点:- Lemon cake- Chestnut tart- Red forest tree- Yuzu matcha - Tiramisu- Apple crumbles大部分甜点都偏甜,不太岩我胃口。个人觉得最正系Yuzu match, 酸甜酸甜几好味咸点:- Smoked salmon- Beef rib- Slow cook chicken- Kimchi Pork最中意贝果咸点,包软熟,牛肉略干身,个人觉得最正系Kimchi Pork,少辣猪肉又湿润其他:- Prawn cocktail- Earl grey scone Scone 需要改善,茶味重但系太干价钱算平,份量多,不过味道唔太适合我😂2. 冬阴功辣虾卷心粉🍝 ($98)少辣但系唔太creamy ,口感唔油腻,正👍🏻呢个价钱份量偏少。3. Latte- 玄米茶脏脏咖啡($60)- 伯爵鲜奶咖啡($58)- 焦糖脆脆鲜奶咖啡($56)Latte 杯杯都好正,啲味全部都比较特别,咖啡味偏重,价钱正

1. 圣诞迷你贝果下午茶 ($398 for 2)

甜点:

- Kimchi Pork

其他:
- Prawn cocktail
- Earl grey scone

Scone 需要改善,茶味重但系太干

价钱算平,份量多,不过味道唔太适合我😂

2. 冬阴功辣虾卷心粉🍝 ($98)

3. Latte
- 玄米茶脏脏咖啡($60)
- 伯爵鲜奶咖啡($58)
- 焦糖脆脆鲜奶咖啡($56)

Latte 杯杯都好正,啲味全部都比较特别,咖啡味偏重,价钱正常。

圣诞迷你贝果下午茶
冬阴功辣虾卷心粉