2003-07-02 370 浏览
讲o既其实系一晚o系酒店房食o既candle light dinner;一共有三个courses,另加半岛咖啡茶同petit four。首先,waiter会成张台咁推入房,上面set好晒candle light同花,台上放o左头盘;最surprise o既系台底原来放o左个炉,里面热住D main course,免得食完头盘之后主菜冻晒。头盘我地食o左苏格兰橡木烟三文鱼,味道鲜甜,唔错。主菜分别系银鳕鱼配angel hair同埋烟肉鸡胸卷;个银鳕鱼系照烧o既,整得刚熟,D肉好滑,入口又鲜甜,好正;不过D angel hair就只系一般,可能因为响个炉度耐o左,出o左D水,麻麻地。鸡胸卷唔错,配黑醋汁几好味。甜品系chocolate dome,里面系带earl grey味o既朱古力mousse同caramelised nuts,好好味,睇o黎半岛整o既朱古力mousse真系好有水准。另一个甜品系青芒果、青苹果批伴云喱拿雪糕,雪糕系分开上o既,下面仲放o左一碗冰添;不过芒果同苹果几酸。最后要赞下呢度o既service,无论reception,room service同餐厅侍应都好好,值得一
最后要赞下呢度o既service,无论reception,room service同餐厅侍应都好好,值得一赞。相中就系烟肉鸡胸卷同chocolate dome。