2023-12-14
由細到大都鍾意Care bears,我一見到care bears x Terrance in seaside 期間限定,出左咁多主題菜式,要去試下兼打卡。熊仔頭螄蚶拌飯賣相好特別,成個熊仔頭見到都唔捨得食,醬汁係傳統韓式辣醬,唔會太辣,個飯煮得好爽口,螄蚶送飯一流,誠意推介呢個飯。愛心傳播飯卷呢款飯卷比較特別,色彩繽紛有黃色、粉紅同藍色代替平時嘅白米飯,而且好足料,食落口感同埋層次都更加豐富。Care Bears彩雲窩夫食落外層小小脆,裏面咬落係厚實,口感同格仔餅更為相似,夾滿彩虹cream,食落唔係好甜絲滑。Care a lot 彩虹樂園蛋糕比我想像中大,色彩繽紛嘅牛油蛋糕,質感比想像中結實。Starbuddies 紫薯南瓜冰口感creamy順滑,奶香味突出,啖啖充滿紫薯香氣,唔會搶左南瓜味道嘅風頭,底部有一條條的粉糰,幾有咬口。濟州柑橘乳酪成個橙皮包住幾得意,飲落酸甜好清鮮。
熊仔頭螄蚶拌飯
愛心傳播飯卷
Care Bears彩雲窩夫
Care a lot 彩虹樂園蛋糕
比我想像中大,色彩繽紛嘅牛油蛋糕,質感比想像中結實。
Starbuddies 紫薯南瓜冰
濟州柑橘乳酪
成個橙皮包住幾得意,飲落酸甜好清鮮。