最近去咗一间喺铜锣湾皇冠假日酒店嘅西餐厅 - CARVER庆祝周年纪念日,我哋叫咗佢哋嘅3 Courses ($268),真系物超所值!😋首先,前菜系焗芝士海鲜酿蟹盖。蟹肉、鱿鱼同虾肉嘅鲜味配上洋葱同甘笋,再加上香浓焗芝士,味道层次丰富,口感一流!🦀🧀主菜系纽西兰𩽾𩾌鱼柳,配上水瓜柳香草牛油同辣樱桃蕃茄酱。𩽾𩾌鱼柳煮得啱啱好,鱼肉嫩滑,香草牛油嘅香气同辣樱桃蕃茄酱嘅微辣味道非常之夹,令人一试难忘!🐟🍅最后嘅甜品系焦糖海盐木糠布甸。味道甜而不腻,配搭海盐焦糖酱,咸甜平衡得恰到好处,加上吉士忌廉同脆脆嘅口感,为呢一餐画上完美嘅句号!🍮🍬总括嚟讲,CARVER真系值得一试,无论系前菜、主菜定甜品都令人满意,价钱亦相对亲民,下次一定会再嚟!👍餐厅:CARVER (铜锣湾)地址:铜锣湾礼顿道8号香港铜锣湾皇冠假日酒店1楼评分:🌕🌕🌕🌕🌗

焗芝士海鲜酿蟹盖

纽西兰𩽾𩾌鱼柳

焦糖海盐木糠布甸

餐厅:CARVER (铜锣湾)
地址:铜锣湾礼顿道8号香港铜锣湾皇冠假日酒店1楼
评分:🌕🌕🌕🌕🌗