2020-02-23
#cassiegofanling-瘦编今日返工前同妈妈去左粉岭火车站医肚,因为唔想食热气野嘅关系,我地拣左老店「海皇粥店」,实唔会伏。-依间分店系粉岭火车站好似已经开左好耐,妈妈平时经过都会买下啲油条、炸两做早餐。今日黎食lunch,瘦编拣左个蚝皇粥同皮蛋瘦肉粥,蚝皇粥有好多粒蚝仲好大粒,另外仲有手打猪肉丸,味道都唔错。啲粥都睇得出煲左好耐,全部都好绵滑,粒开哂花!粥对暖胃黎讲容易消化,对于脾胃差、感冒发烧或病后初愈者来说,不会为身体带来负荷,却有效补充能量。加入皮蛋,味甘性寒,含丰富矿物质及维他命A,润肺养阴,可以中和胃酸。💕-同时,都叫左份小食斋肠。最后仲叫左两碗热芝麻糊,之前都唔知海皇粥店有中式糖水食,以后买宵夜甜品又多一个选择。🤙🏿-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) 抵食评分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) 回购评分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) -➡️ 海皇粥店 (粉岭)📍 粉岭粉岭车站路18号粉岭名都商场2楼4号舖-IG: cassiecwy/ cassiegetfat
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食评分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回购评分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 海皇粥店 (粉岭)
📍 粉岭粉岭车站路18号粉岭名都商场2楼4号舖
IG: cassiecwy/ cassiegetfat