2021-12-19
南丰纱厂称得上文青大本营,入面既餐厅都别树一格,各有自己独特既地方,今次去到一楼既Rooot,餐厅讲求环保风格,而且可以带埋动物入内。餐厅既风格系好casual,而且有live band show,有人唱歌,再叹杯café,感觉非常自在。------------------------------𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐本地豚肉梅菜丸和风咖哩饭|$108 ⧐蕃茄红素菜意粉|$88⧐冻搽茶鲜奶|$48*2梅菜猪肉食得多,都系第一次食炸既版本,感觉几特别又几好食,配埋个咖啡汁,非常夹,而且配既沙律都好新鲜。蕃茄红素菜意粉同平时食既蕃茄意粉差唔多,但感觉蕃茄酱到无咁甜,比平时既意粉食得健康。冻搽茶鲜奶搽茶同鲜牛配得好夹,甜味岩岩好,唔太抢左搽茶味既风头。餐厅系环保餐具,要自助回收,非常欣赏佢将餐具同唔同既碟分类回收,支持佢地为环保出一份力。------------------------------📝评分味道 ⁴ / ⁵环境 ⁴ / ⁵服务 ⁴ / ⁵卫生 ⁴ / ⁵抵食 ⁴/ ⁵------------------------------餐厅: Rooot地址:荃湾白田坝街41号南丰纱厂119号舖
𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:
⧐本地豚肉梅菜丸和风咖哩饭|$108