2024-06-27
📍荃湾见到餐厅张餐枱上放住块纸coaster, 上面写住’only good vibe’, 同朋友食好食嘅嘢,又真系可以带出好嘅氛围😋首先讲咗唔好嘅地方先: 餐厅有限时, max 1hr 45 mins, 想食慢少少或者试多几道菜时间都有啲赶; 其次地点比较偏远,无论喺荃湾或荃湾西地铁站行过去都起码要十几分钟;另外餐厅座位比较逼夹,其他客人坐喺旁边回音会比较大;好彩我哋坐门口角落位,冇咁受两边骚扰讲返食物质素: 沙嗲串烧,两串鸡两串猪,味道还可;泰式烧猪颈肉,烧得好香,够入味辣椒膏炒蓝青口,青口份量几多,加埋泰式配料,够哂鲜嫩惹味至于两杯泰式特饮,分别系冻泰式奶茶同芒果百香果沙冰;可能行咗几远路,所以觉得特别好饮😅最后甜品方面,挣扎咗好耐想要椰汁芒果糯米饭,但最后拣咗泰国街头椰子味雪糕🥳🤭并不太甜;椰子味好出,同埋有两片海底椰同花生点缀,作为饭后甜品,一流下次有机会再去的话,一定要试埋佢哋嘅虾酱炒饭,豆酱炒通菜同椰汁芒果糯米饭