2023-05-15 56 浏览
经过咗忙碌嘅一个星期,终于到咗星期五,又系时候放工去中环HH🥂饮完一round觉得又未够饱,身边嘅朋友就讲附近有间好味又多pizza款式拣嘅Uncle Pizza, Pasta & Grill🍕🍝呢间食肆位置唔算就脚,唔系喺电梯附近𠮶几间舖头,上完电梯之后仲要大约行5分钟就会到啦😉餐厅面积唔算特别大,但系坐落去座位都算系宽敞舒服☺️由于我哋唔系特别肚饿嘅关系,我哋决定只系叫一个Pizza🍕同一个pasta🍝最后我地叫咗一个叫Uncle Wong嘅🍕同Spaghetti Surf & Turf Herbs Chicken Breast & Cuttle Fish with Black Ink Sauce🍝Uncle Wong🍕- 其实系一款Carbonara嘅pizza,上面有Para ham,wild mushroom 同埋smoked egg,味道偏浓,推荐钟意食浓味Pizza嘅朋友可以试吓👍🏼Spaghetti Surf & Turf Herbs Chicken Breast & Cuttle Fish with Black Ink Sauce - 呢款传统嘅意大利面加埋鸡胸肉同鱿鱼

Spaghetti Surf & Turf Herbs Chicken Breast & Cuttle Fish with Black Ink Sauce - 呢款传统嘅意大利面加埋鸡胸肉同鱿鱼圈,再配上ink sauce,味道非常夹😋鸡肉鲜嫩,酱汁香浓唔会太浓,味道非常恰到好处