2021-05-28
今次黎到旺角近新宝戏院条街既一间台湾菜 门口及门面都以落地玻璃装潢 能够俾阳光照射里面月,透光十足店舖里面装潢主要以白色为主,灯光刚好而且不伤及眼睛 视光感比较良好,睇野都舒服餐牌都有好多选择当中较为特别有台式火锅台式小食. 串烧台式饮品都多好选择想落单就以扫描qr code去点单先黎试下小食 脆皮肥肠上碟之后就咁睇外观都好有邪恶感入口都试到外皮炸到好松脆,又够香口又食得出无肥糕,食多几件都唔怕肥点埋旁边附送既辣酱一齐食 爽牙再黎小食 芝士蟹柳蛋饼送上台之后即刻夹黎食芝士同蟹柳比例都分配得刚刚好蛋皮煎到软身,入口弹牙之余又容易咬口上面配有大量台湾酱汁同埋芝麻一齐食都相当好味主食方面 本身都想试下佢地既台湾火锅因为天气炎热之下就转左食 盐酥鸡扒卤肉饭盐酥鸡扒同卤肉饭分开上白饭上面放左卤肉同白菜.卤肉香浓又烟韧,捞埋一齐食 轻微咸味又几好味盐酥鸡扒 上台之后发现原来厨师已经将鸡扒切开一件件,方便食客进食鸡扒炸到脆卜卜,食入口都感到皮脆肉嫩,相当唔错再黎 麻酱手撕鸡拌面手撕鸡入口即时食到鸡肉好嫩滑 面条都相当弹牙,凉凉地既麻酱又唔会觉得咸夏日炎炎,食完真系觉得几清新怡人最后饮左杯爆柠四季春
门口及门面都以落地玻璃装潢 能够俾阳光照射里面月,透光十足
餐牌都有好多选择
当中较为特别有台式火锅
台式小食. 串烧
台式饮品都多好选择
想落单就以扫描qr code去点单
先黎试下小食 脆皮肥肠
上碟之后就咁睇外观都好有邪恶感
入口都试到外皮炸到好松脆,又够香口
又食得出无肥糕,食多几件都唔怕肥
点埋旁边附送既辣酱一齐食 爽牙
再黎小食 芝士蟹柳蛋饼
送上台之后即刻夹黎食
芝士同蟹柳比例都分配得刚刚好
蛋皮煎到软身,入口弹牙之余又容易咬口
上面配有大量台湾酱汁同埋芝麻
一齐食都相当好味
主食方面
本身都想试下佢地既台湾火锅
因为天气炎热之下就转左食 盐酥鸡扒卤肉饭
盐酥鸡扒同卤肉饭分开上
鸡扒炸到脆卜卜,食入口都感到皮脆肉嫩,相当唔错
再黎 麻酱手撕鸡拌面
夏日炎炎,食完真系觉得几清新怡人
最后饮左杯爆柠四季春 成个人都清凉爽快