2018-05-16 365 浏览
三五知己系平日想揾间餐厅静静咁食野唔难, 但系要揾个环境宁静又坐得舒服嘅就难少少今次朋友迁就我, 系将军澳附近揾食平时去开pop corn个边, 但系今次想揾间静静地嘅地方同朋友坐下倾下, 所以就去咗天晋汇个边原来个边好多野食架今次想食鸡... 全部都系鸡....原来鸡可以有咁多种味, 好多味拣呀! 好啦! 就呢几样啦~铁板芝士蜜糖咖喱烤鸡 (无骨)😍蜜糖味咖喱烤鸡仲有个咖喱汁酱, 令到个咖喱味更浓, 上面仲有一片片果仁片, 下面满满嘅芝士, 如果衬热食仲可以拉出芝士丝包住蜜糖咖喱烤鸡食. 而烤鸡仲要系无骨, 可以一啖放落口, 好方便. 韩式BBQ酱烟熏烤鸡+原味烤鸡😍一碟有2种口味, 有BBQ酱烟熏嘅烤鸡甜甜地已原味烤鸡仲可以配上三种酱汁, 比较钟意黄色个种, 有少少辣味铁板芝士韩式烤肉炒饭配酱烧猪肋骨😍炒饭配上芝士汁, 每粒饭都有芝士味, 芝士控嘅我真系好爱咁食炒饭。猪肋骨肉质一啲都唔韧香桃韩式米酒😍米酒有啲似mike shake, 米酒其实只有0.7%, 餐牌仲写有维他命A架. 鲨鱼之泪😍可以有酒精同无酒精选择, 鲨鱼系一个gimmickMojito😍平时饮开嘅Mojito系有酒

今次朋友迁就我, 系将军澳附近揾食

原来个边好多野食架

今次想食鸡... 全部都系鸡....
原来鸡可以有咁多种味, 好多味拣呀!

好啦! 就呢几样啦~
铁板软芝士蜜糖烤鸡无骨

铁板芝士蜜糖咖喱烤鸡 (无骨)😍

韩式BBQ酱烟熏烤鸡+原味烤鸡😍
一碟有2种口味, 有BBQ酱烟熏嘅烤鸡甜甜地
铁板芝士韩式烤肉炒饭配酱烧猪肋骨

铁板芝士韩式烤肉炒饭配酱烧猪肋骨😍

香桃韩式米酒😍

鲨鱼之泪😍
可以有酒精同无酒精选择, 鲨鱼系一个gimmick

Mojito😍
平时饮开嘅Mojito系有酒精, 但呢度嘅Mojito系无酒精。可以当系另一个尝试

汇丰信用咭仲有折, 平好多呀!

2018-05-15
铁板软芝士蜜糖烤鸡无骨