2016-10-23 2832 浏览
出街食饭先来落雨,唔通连个天都唔钟意我?其实落雨又使乜惊㖞,落雨出街食少好多人争位。来到Boomshack, 完全唔使等位。 Boomshack啲装修同个名一样型格,吧枱上面挂满饮品罐, 除咗中间一张大木枱,其他枱同凳都系铁造嘅,摆餐具餐具都系用个铁罐,连个waiter都成个oppa 咁款,好鬼cool。Fries好特别,第一次食beet root fries,好有惊喜。外皮原来都好脆,入面就冧冧地,几甜。虽然fries 都唔会话有几健康,但系用红菜头,起码都冇咁guilty。经典牛肉汉堡包啲牛肉几juicy, 块芝士烧得好靓。 块面包可以改善下,口感麻麻地,有啲粗糙。好欣赏个炸鸡窝夫,原来窝夫唔一定要配雪糕当甜品。 个炸鸡窝夫味道偏甜,而啲炸鸡唔算好浓味,但系炸得够香脆, 两者放埋一起又出乎意料地夹㖞,值得推介。
Beet root fries
经典牛肉汉堡