2023-03-05 70 浏览
今日同朋友约左一齐踩单车入去大尾督,中途途经科学园,就谂住入去休息吓,顺便食埋lunch。我地见hunky dory都多好平,就拣左呢间餐厅,一入到去被安排系open area,可以望到外面有一个好大既草地平台同埋蓝天白云,好chill ,有好多小朋友同埋宠物好开心玩紧。餐牌好多选择,除左早餐意粉饭burger外,仲有韩式fusion食同埋各类型饮品,mocktail, cocktail 应有尽有。 我就拣左新英格兰龙虾包$168。呢个包啖啖龙虾肉,肉质新鲜弹牙,面包有烘过,再夹埋d芝士同酱汁,好满足。朋友就叫咗英国皇室牛肉汉堡$138我,牛肉劲厚又多汁,配埋半溶芝士,好full。我仲叫咗一杯fruit punch(classic), 啱啱踩完单车饮真系透心凉!两个包都有跟薯条,份量好多,而且炸得啱啱好,我哋仲叫咗一个黑松露酱$10,好香黑松露味,果然同薯条绝配,最后因为份量太多我哋都食唔晒😂我地仲叫左小食炸鸡翼,炸得好香脆,同juicy最后,我哋仲叫咗一个甜品,咖啡芝士蛋糕$48,咖啡同芝士嘅味道好balance,而且唔会太甜。可惜今次食唔到招牌苹果批,希望下次有机会再嚟食!

我地仲叫左小食炸鸡翼,炸得好香脆,同juicy