2023-12-26
食完晚饭同朋友去咗呢间咁有格调嘅bar。一入门口走廊有红色嘅灯笼🏮,酒吧分咗室内同室外,各有特色。由于当日天气得10度🥶,去室外影咗一阵相就返返入室内。店员都好friendly,主动提供暖毡比客人保暖。今晚serve我哋嘅女调酒师,好贴心咁问咗我哋想要咩类型嘅Cocktail再为我哋度身调制,今次同朋友试咗total四款酒:白酒 (Le Choix D'Edmond AOC)🍸: 听讲系店主亲自去咗法国农庄种葡萄掣酒,白酒微甜好易入口,果香味重,啱女仔。红酒 (Le Choix 'Edmond AOC)🍷: 比较重aftertaste,呢款比白酒dry啲,味道细致浓厚。特制Cocktail (Mint/Raspberry/Passionfruit/Coconut)🍒: 我自己就钟意比较fruity嘅Cocktail,呢款好有惊喜!饮落去首先系好浓嘅莓味,然后浮左薄荷味出嚟,最后coconut aftertaste。特制Cocktail(Mint/Pinapple/Citrus/Yakult/Oolong)🧉: 朋友order左款茶底嘅Cocktail,tropical风味,呢款好易入口
特制Cocktail(Mint/Pinapple/Citrus/Yakult/Oolong)🧉: 朋友order左款茶底嘅Cocktail,tropical风味,呢款好易入口甜甜地好啱女仔。