2023-04-01 185 浏览
今日中午同同事一齐去试附近未食过嘅茶记,呢间餐厅好企理,而且比较新式,选择都非常多。环境卫生阔落,主要都系卡位,所以坐得好舒服。餐牌都有好多个,有午市套餐餐牌,同埋煮餐牌,菜式都系覆盖唔同嘅种类。我同同事二人各款都有试下。《自选鲜汤刀削面》$64刀削面可以拣汤底同埋配菜,我拣咗麻辣汤同埋香茅猪扒。麻辣汤好香四川花椒味,唔会好辣,我谂唔太食得辣嘅人都接受到,个重点系好香,同埋刀削面嘅口感好好,又滑又弹,猪扒好厚好大件,香茅味浓,推荐!跟餐附送嘅餐汤都好好饮,足料!《金银蛋浸时蔬》$68我哋拣咗芥兰,份量好足,好大碟,芥兰爽脆入味,好食。《豉汁蒸排骨》$68同样份量好足大大碟,仲配白饭添,排骨好入味,虽然系豉汁但唔会好咸,好味!每旧都有肉唔系脆骨/骨,几高质。 总括嚟讲,呢间新式啲嘅茶餐厅质素都唔错,下次会再嚟帮衬。

《自选鲜汤刀削面》$64

《金银蛋浸时蔬》$68
我哋拣咗芥兰,份量好足,好大碟,芥兰爽脆入味,好食。

《豉汁蒸排骨》$68

总括嚟讲,呢间新式啲嘅茶餐厅质素都唔错,下次会再嚟帮衬。