2024-10-26 295 浏览
秋风起天气好好,紧系唔想留喺屋企。同朋友去左观塘海滨行下吹下风,夜晚去左牛头角附近谂住揾下有冇好野食。喺工厂附近见到有间装修好靓既餐厅,入面仲有Halloween既装饰应一应节😬💙。而且星期六晚7:00开始,仲会有live Band可以听,仲可以自己点歌即场唱🥹。厨师发版-芝士龙虾蕃茄扁意粉一上碟已经见到大大只龙虾,仲要面头有一层芝士。龙虾既肉质好爽口,同埋有好多虾膏。入面系浓厚既蕃茄汁,同蕃茄仔,材料十足。😽香煎纽西兰牛柳配薯蓉 $208佢呢一个纽西兰牛柳嘅酱汁好特别,分别有每汁、同埋一啲酸酸地嘅酱汁,加埋一齐有少少似IKEA食到嘅肉丸𠮶种感觉,开胃得来又唔会好奇怪。而牛扒方面,佢嘅肉质唔会好韧,而且好香牛味,煮到大概五成熟左右。Caffe Mocha $50今次叫咗杯热嘅Mocha,首先个拉花见到已经好靓,饮落佢嘅咖啡味都好香,而且又唔会过甜。Hojicha Skim Latte $55最钟意就系饮焙茶,今次见到佢配搭埋脱脂奶,所以就选择咗一杯冻嘅焙茶鲜奶试一试。佢嘅焙茶味好香浓,而且饮落去都唔会好水,味道都唔错。

厨师发版-芝士龙虾蕃茄扁意粉

香煎纽西兰牛柳配薯蓉 $208