2022-05-21 720 浏览
Chill n Grill原来系大叔的爱嘅取景地点,我都系食完先知,因为我最在意嘅系西班牙海鲜炒米粒面。*环境好舒服,位又多枱又大,仲有户外位,而且有好多打卡位可以影相。*烧八爪鱼须 $148Grilled octopus with romesco sauce 原条八爪鱼须,嫩滑得嚟又不失八爪鱼嘅爽脆,点啲romesco sauce,一种烤红椒番茄果仁酱汁食,加埋chorizo西班牙辣肉肠,有种浓厚西班牙风味,辛香微辣,可惜作为side dish番薯片太油。传统水牛城鸡翼 $108Chill n grill fire wings with traditional buffalo sauce吓死人鸡翼,鸡皮炸粉厚又腍,鸡翼肉质干又嚡,水牛城汁更加令人吓到吃手手,质地杰挞挞又厚,同真正嘅美式buffalo wings差太远。西班牙海鲜炒米粒面 $188Riso pasta paella stylePaella系西班牙海鲜炒饭,黄色嘅米系用红花丝 (saffron threads)染色,但呢到系paella style,当然唔会有saffron,亦唔好期待系真正嘅paella。海鲜有两只大虾
烧八爪鱼须 $148
烧八爪鱼须

传统水牛城鸡翼 $108
传统水牛城鸡翼

西班牙海鲜炒米粒面 $188
Riso pasta paella style
Paella系西班牙海鲜炒饭,黄色嘅米系用红花丝 (saffron threads)染色,但呢到系paella style,当然唔会有saffron,亦唔好期待系真正嘅paella。海鲜有两只大虾、三片鱿鱼、四只青口,虽则冇雪藏味,但系绝对系雪藏货嘅口感,不过我决定放过佢,毕竟佢卖$188。用米粒面代替饭,食落口感好得意,烟烟韧韧,入面有鸡肉粒、青豆,而青豆系多余嘅🙂怕油腻嘅可以加啲清新嘅柠檬汁。
西班牙海鲜炒米粒面

蟹肉牛油果意大利饭 $168
Crab meat & Avocado risotto
以前都食过牛油果意大利饭,但呢个系我食过最好食嘅。虽然睇到牛油果雪得太耐黑咗,好彩食落都唔系烂。牛油果意大利饭食起嚟好香好滑,cheesy得嚟唔会漏,连埋蟹肉、三文鱼子食,有种mini surprise嘅感觉。
蟹肉牛油果意大利饭

牛脂焗薯角 $48
Beef fat roasted potato
我真系唔知牛脂咩味,但我食唔到牛嘅油香🙈,我都唔知有啲咩味😂黄金色嘅薯角系炸嘅…但唔会好油,热辣辣,小心辣嘴。
牛脂焗薯角

2022-05-06