2023-10-18
秋凉可以去outing喇,去咗赤柱食brunch buffet,适逢德国啤酒节主题,都几多特色嘢食,室外座位对住西贡码头,好多外国人都钟意坐出面~两个人会得到4个Token,可以试齐四款特色小食,自己最喜欢两款有芝士嘅小食,分别系瑞士烧芝士同迷你巴伐利亚杯,芝士香浓好好味,另外两款小食分别系炸鸡配德式面包圈同手撕油封鸭腿配薯仔,各有特色都一定要试吓~另外重点推介系个BBQ counter,可以攞到烧牛肉、烧猪手、各款德国肠、串烧、烧粟米菠萝等等,嚟呢间餐厅就系贪佢有呢啲传统德国嘢食~熟食方面仲有煎三文鱼都好得我欢心,冷盘沙律都应有尽有,冻海鲜就唔算太多选择,有大虾、螺同青口~甜品选择几丰富,试咗马德莲蛋糕、黑森林蛋糕、芝士蛋糕、炖蛋等等都几好食,最后最后食埋生果同Dreyer’s雪糕,大满足~两杯Mocktail就拣咗Mango Delight同Sea of Star, 餐厅整体气氛都好chill, 钟意饮啤酒嘅朋友可以考虑买啤酒通行证~