2019-12-23
趁住周末出嚟轻松下,本来想喺诺士佛台是但揾间bar坐下,见网上推介呢间楼上酒吧,话除咗酒有特色,食物嘅质素都唔错。酒吧地方宽敞,枱同枱之间空间好够,有好多大枱,仲有桌球玩,好适合成班朋友开party。Flower Market系蝶豆花加柠檬,有一杯小小嘅柠檬汁加糖浆,加入后搅匀就会由蓝变紫,好梦幻。蝶豆花本身冇咩味道,所以饮落柠檬味比较突出,酸酸甜甜几清新。朋友本来想叫Thaijito,感觉好有新意,但冇香茅所以整唔到,唯有叫Mojito, 薄荷味较重,味道清爽。蒜辣鸡翼条非常有惊喜,开边鸡翼经过腌制,味道香浓,外皮炸得酥脆,加上蒜粉,非常之惹味!同朋友一人点咗一份set meal,先送到嘅系简单嘅沙律,以沙律菜同青瓜为主,淋上小量日式芝麻酱,清新开胃。南瓜汤味道浓郁,质地微稠,入口非常creamy,我同朋友都大爱。烧羊鞍质感嫩滑,几乎入口即溶,加入香草芥末配露丝玛莉汁,食落一啲都唔膻,如果份量大啲就完美。肉眼扒五成熟,色泽粉嫩而且一啲血丝都冇,入口肉汁丰富,肉味突出,水准唔错,如果厚啲就更好。另外必须一赞佢嘅伴碟,炸莲藕片非常酥脆,味道带有丝丝微甜,食多几块都唔会腻。酒吧地方大又有私
酒吧地方大又有私隐度,空间感媲美party room,同朋友开party嘅话都系一个好选择。