2023-08-21
平日晏昼嚟嘅时候唔多人,餐厅有地下同埋上面一楼嘅座位。上面一楼嘅空间好宽敞同开扬😚😚。如果坐喺窗边,仲有梳化可以一边食饭,一边望出去。见到有人喺度wfh工作。里面有自助餐具同自助倒水嘅地方,好方便👍🏻👍🏻。⭐️ 巨大鳗鱼玉子丼(每日限定) Tamagoyaki Unagidon 分量真系好足够,个鳗鱼大过一个拳头😆😆,个卷蛋切落去都好厚。鳗鱼味道香浓,入味得恰到好处😎。再加上啲微小嘅配菜,即使食晒全部都唔会感觉太沉重。另外,饭底下嘅饭粒带有一啲酱油嘅香味,搭配上面嘅蛋同鳗鱼,整碗饭做得非常出色😋😋。⭐️ 明太子龙虾牛角包窝夫牛角窝夫都好出人意料😍😍!佢嘅配搭真系好新鲜,牛角窝夫上面加上菠菜、龙虾同流心蛋。牛角窝夫嘅牛油香味配上菠菜同龙虾嘅咸味,整体都好匹配。咸甜嘅比例掌握得好好,好似一次过试咗几种味道,完全冇唔协调嘅感觉,反而互相衬托💕💕。牛角窝夫本身香气浓郁,配上菠菜同蛋简直一绝。值得一赞嘅系佢嘅明太子汁有少少辣味,又好惹味,提升咗整个菜式嘅鲜味🤪🤪。⭐️ Tiramisu Latte 上面有一层厚厚嘅咖啡粉同cream cheese,底部就系milk latte。上面𠮶层cream好好食
⭐️ 明太子龙虾牛角包窝夫
⭐️ Tiramisu Latte
上面有一层厚厚嘅咖啡粉同cream cheese,底部就系milk latte。上面𠮶层cream好好食😻😻,就好似食Tiramisu嘅奶盖,质地紧实,口感绵密💯💯。配埋底下嘅Latte,整体配搭令人惊喜🤭🤭,就好似喝紧一杯Tiramisu,喝落去好顺口,唔觉意就饮晒一杯。
⭐️ Dominica Mocha
佢嘅拉花真系好有心思😊,而且好适合影相打卡📸📸。莫卡嘅朱古力味好浓郁,唔会遮掩住咖啡本身嘅味道,比例啱啱好。喺口入面滑溜溜,奶味又浓郁,加上微苦嘅朱古力,味道真系好搭配😇😇。
🍄 总括嚟讲
餐厅环境安静舒适,食物都好用心😚,水准高。如果你想揾个地方静静咁做野,chill下,又想食好嘢😋😋,呢间绝对系你嘅首选❣️❣️。
📍 NN Coffee
西贡市场街47号地舖
G/F, 47 See Cheung Street, Sai Kung