2022-11-20 146 浏览
喺红磡同黄埔打滚左咁多年,有咩新餐厅我都留意住,而呢间我都bookmark左一段时间😻终于可以feel下呢间情调地中海餐厅!餐厅有室外同室内座位,我今次就坐喺室内sofa位,都几宽敞舒服🤩坐低无耐上左一个餐前小食,系个小多士上面有d三文鱼他他咁,几精致😜 而8点前仲系Happy Hour, 所以我地都即刻叫左两杯mocktail~之后再慢慢拣野食🤭✨Fresh Oyster 3 pcs ($128) - 跟左两个汁,红酒汁同热情果,仲有平时常见嘅鲜柠檬~两个汁都几特别,估唔到同生蚝又几夹,个蚝身平身都好新鲜好爽口😋✨Manhattan Pizzette ($88) - 即系辣肉肠pizza, 我地两人所以叫左细size, 薄薄地几好,脆得嚟食到辣肉肠嘅咸香,又唔会太漏👍✨Fish Taco 4 pcs ($148) - 卖相已经几吸睛,连埋面头d酱汁同配菜食真系几好口感,炸鱼柳几嫩滑,夹住食好滋味!🤤✨Pulpo a la Gallega ($168) - 薯蓉底上粒有八爪鱼切粒,好弹牙,食到好香炭烧味😻✨Dry Aged Argentinian Rib Eye 10 Oz. ($37

Manhattan Pizzette

Pulpo a la Gallega

✨Dry Aged Argentinian Rib Eye 10 Oz. ($378) - 个Rib Eye好厚身超juicy! 叫左5成熟,外表煎得微脆,里面肉质粉嫩😍薯蓉橙橙地色,食落有d甜椒味几特别!

✨Truffle French Fries with Truffle Mayo ($98) - 薯条好实心,系真材实料整嘅,整得都够脆,沾埋松露酱食无得输😆

✨Bombe Baked Alaska ($158) - 职员会喺面前淋d酒上去然后点火,视觉上好满足🥰 外面嘅蛋白霜沾左酒香好入味,里面系ice cream cake, 唔会太甜,整体有惊喜~
Bombe Baked Alaska

✨Spring Garden ($68) - 影相好靓,有蝶豆花同薰衣草嘅清香,同埋Grapefruit嘅果甜,mix埋好fresh👍

✨Virgin Sangria ($48) - 里面有好多唔同嘅水果mix埋,但饮落又几清甜易入口♥️

Manhattan Pizzette
Pulpo a la Gallega