今日去左香港大学附近一间非常新,新得黎仲坐得超舒服😌超级chill既人气cafe@14southlane ————————————————-所有野都系即叫即整,所以大家要预多少少时间等呢😚近排想食得清淡同健康D既我地,就叫左以下👇🏻超级干果🍑🥭🍒🥝乳酪🥣酸酸甜甜既乳酪,颜色非常鲜艳!望住都有好醒胃既感觉!无奇望就无失望,反而仲有惊喜!超多唔同种类既生果🍊🍐干,饱肚又健康💧————————————————-中东壳物碗🥗🍅🥬🍞加配烤纽西兰有机鸡🐓1/4只想食沙律🥗又唔想咁Dry..叫壳物碗就岩晒啦!今次哩款壳物碗入面,有好多款我地平时好少见既食材,例如有Honey🍯Halloumi cheese 🧀Falafel(鹰嘴豆泥蔬菜球)🧆....感觉几清新Tim!鸡肉都算几入味,但肉质就唔系太嫩滑————————————————自家蕃薯🍠椰子🥥pancake🥞小店招牌甜品🍮之一!果然系无令我失望😋pancake🥞既面糊混入左蕃薯🍠泥同亚麻籽,所以会有甜甜既蕃薯🍠味,表面有蜜糖香蕉🍌,配埋自制既红莓🍓花生🥜酱,味道好好有惊喜,出奇地夹,食落唔会有太腻既感觉,但食完就有好满足既感觉😋————————

@14southlane

————————————————-
所有野都系即叫即整,所以大家要预多少少时间等呢😚

近排想食得清淡同健康D既我地,就叫左以下👇🏻

超级干果🍑🥭🍒🥝乳酪🥣

————————————————-
中东壳物碗🥗🍅🥬🍞加配烤纽西兰有机鸡🐓1/4只

感觉几清新Tim!

鸡肉都算几入味,但肉质就唔系太嫩滑
————————————————
自家蕃薯🍠椰子🥥pancake🥞

小店招牌甜品🍮之一!果然系无令我失望😋

————————————————
Fresh Lychee /Lime/Basil/Sea salt🧂Soda🥤

新鲜制既饮品,而且无额外加任何糖🍬,甜味完全系黎自生果🍊本身嘅,行到热辣辣🔥叫黎饮就岩晒啦😋清甜,解渴!