2023-05-17
Loop $55餐厅既招牌饮品系以椰子为主题的美式咖啡美式咖啡香浓、入口顺滑倒入用椰子水后🥥可用椰奶调教合适既甜度🍶十分贴心💕椰子水入面有一大粒冰🧊连冰都系用椰子水制成,唔怕沟淡左咖啡既浓度☕️制作用心👍🏻加入椰奶后咖啡酸味较突出如果唔中意既话 唔好一次加太多🫣西班牙薯蛋配巴马火腿 $78配料有巴马火腿、太阳蛋、菠菜、马铃薯及巴马臣芝士🍳🥬🥔🧀太阳蛋煎得恰到好处🍳蛋白嫩滑、蛋黄流心面头撒上芝士同辣椒粉调味🧀🌶️建议捞匀先食🍽️马铃薯切片煎香🥔巴马火腿咸香🥓菠菜清新味蕾🥬将所有食材夹埋一齐食口感层次丰富味道亦比较夹同balance👍🏻唔错既前菜🍳用小煎锅盛载,好特别💡牛油果无花果配意大利包 $98食物卖相十分吸引🤩摆盘精致配料有牛油果、无花果、蓝莓、菲达芝士、沙律菜及无花果雪糕🍧牛油果、无花果、蓝莓、菲达芝士切碎放系意大利包上面🥯牛油果口感绵密🥑无花果新鲜蓝莓酸酸甜甜🫐芝士存在感较低🧀意大利包涂上牛油🧈烘过外脆内烟韧配搭其他食材一齐食出乎意料咁match👏🏻 无花果雪糕甜甜地🍧一啖包一啖雪糕咁食好正🤤整体而言,餐厅食物质素唔错👍🏻卖相吸引😻职员友善,会主动介绍菜式及食法似同朋友倾计咁有种宾至如
Loop $55
餐厅既招牌饮品
系以椰子为主题的美式咖啡
美式咖啡香浓、入口顺滑
倒入用椰子水后🥥
可用椰奶调教合适既甜度🍶
十分贴心💕
椰子水入面有一大粒冰🧊
连冰都系用椰子水制成,唔怕沟淡左咖啡既浓度☕️
制作用心👍🏻
加入椰奶后咖啡酸味较突出
如果唔中意既话
唔好一次加太多🫣
西班牙薯蛋配巴马火腿 $78
配料有巴马火腿、太阳蛋、菠菜、马铃薯及巴马臣芝士🍳🥬🥔🧀
太阳蛋煎得恰到好处🍳
将所有食材夹埋一齐食
口感层次丰富
味道亦比较夹同balance👍🏻
唔错既前菜🍳
用小煎锅盛载,好特别💡
牛油果无花果配意大利包 $98
食物卖相十分吸引🤩
摆盘精致
配料有牛油果、无花果、蓝莓、菲达芝士、沙律菜及无花果雪糕🍧
牛油果、无花果、蓝莓、菲达芝士切碎放系意大利包上面🥯
牛油果口感绵密🥑
好正🤤
整体而言,
餐厅食物质素唔错👍🏻
卖相吸引😻
职员友善,会主动介绍菜式及食法
似同朋友倾计咁
有种宾至如归既感觉😇
餐厅装潢一楼以水泥简纯风、森林风为主题
二楼以露营为主题
十分打卡able📸
坐系露营凳到听住音乐㩒下手机
完全唔觉得自己身处闹市
营造到远离尘嚣既感觉🏝️
好chill好relax💯
绝对系值得到访既cafe🫶🏻
#loopkulture #parmahambrokenegg #parmaham #potato #sunnysideup #babyspanish #parmesancheese #avocado&figciabatta #avocado #fig #blueberry #fetacheese #mixedgreen #ciabatta #loop #americano #coconutice #cafe #chillcafe #campingcafe #relaxing #chill #slowpaceoflife #shamshuipofood #hkfood