餐厅: Morokok (家樂坊)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-03-09 472 浏览
旺角闹市中央难得有一间环境宽敞嘅餐厅,阳光由大玻璃照射入店,大大增加室内空间感,亦令人犹如身处草地上用餐般舒适。虽然已经第二次到访,但无论环境、服务及食物质素都依然保持水准。今次小食叫左🍟芝士焗蕃薯条($88)强烈推荐芝士控要Order!拉丝效果实在令人口水直流,忍唔住同朋友嚟场拉丝battle!带天然甜味嘅蕃薯条炸得香脆,芝士铺满蕃薯条上,一摆入口浓郁芝士味率先跑出,而蕃薯条嘅甜味正好中和油腻感,个人觉得系必点之一。主食分别叫左🍕野菌巴马火腿黑松露薄饼($158)同朋友大力推荐嘅🍚蒲烧鳗鱼海胆意大利饭($168)薄饼一上枱已经传出阵阵黑松露香味,饼地属薄脆批类型,脆到好似饼干咁,就算食多几块都唔会好顶肚。巴马火腿同火箭菜布满薄饼,再配合黑醋酱,味道清新。又有馒鱼又有海胆嘅意大利饭用依个价钱食到都算CP值高。朋友介绍一定要试佢地依款饭,因为馒鱼煮得好食,而且海胆鲜甜。由于我唔太识食海胆所以唔详细评论,但口感系滑口同无苦味,几好食。鳗鱼亦如朋友所讲,煮得啱啱好,又软又入味。佢地嘅意大利饭煮得唔会过硬同过软,有咬口之余唔会整到变糊仔,有饱肚感!既然佢地出名食泰式野,甜品当然要试Mango

今次小食叫左
🍟芝士焗蕃薯条($88)

主食分别叫左

野菌巴马火腿黑松露薄饼

巴马火腿同火箭菜布满薄饼,再配合黑醋酱,味道清新。

蒲烧鳗鱼海胆意大利饭

又有馒鱼又有海胆嘅意大利饭用依个价钱食到都算CP值高。
蒲烧鳗鱼海胆意大利饭

既然佢地出名食泰式野,甜品当然要试Mango Sticky Rice。
🥭双色芒果糯米饭($88)
双色芒果糯米饭

好靓嘅芒果糯米饭,见到佢就好似去左泰国旅行咁!
芒果好鲜甜,绿色系斑兰糯米饭,好香啊🥰
夹埋椰奶同我最爱嘅脆米一齐食好正宗呢!

最后叫左是日甜品,系近期大热嘅焙茶芝士蛋糕。
焙茶芝士蛋糕

焙茶芝士蛋糕

不过焙茶味唔出,只有甜味,稍为失望。

但整体食物都好出色,而且menu种类繁多,就算嚟几次都可以试唔同菜色!
双色芒果糯米饭