2023-04-14
忙完一个礼拜,又到星期五,放咗工最适合去食吓串烧饮吓酒,约咗朋友去尖沙咀新开嘅餐厅-大树串烧餐厅位于喺厚福街嘅H8商业大厦内,呢度系出名既美食街,一于试试佢入到去店员好快咁安排好座位,好彩我哋早嚟,由于系星期五,我哋走𠮶阵到差唔多满晒位。花甲粉,花甲粉调味适中,而且花甲唔会过老,粉丝更加吸收咗花甲嘅鲜甜。烧白鳝,外脆内软,而且有把白鳝鲜甜味带出来。而且有大量嘅孜然粉食起上嚟更加香。烧猪腰,猪内脏最怕系有腥味,但系佢洗得非常干净,高分之作。烧扇贝,即叫即开,而且清洗得非常干净,上面放咗一边系蒜蓉,一边系辣椒,食起上嚟非常惹味!新疆羊肉串,肥瘦均匀,唔会咬到一大旧肥肉,而且系少数嘅羊肉串有羊有羊味。大大大烧茄子十分多蒜蓉放系上面,脆口焦蒜加上油香令人食欲大开炒米粉,虽然Menu上面净系写住炒米粉,但系其实材料非常丰富,有鱿鱼,火腿,蛋同埋菜等。而且镬气同份量十足,男士的话唔怕会食唔饱!每一张枱都有一块铁板,下面放蜡烛帮串烧保暖,可以睇得出店家嘅用心,同埋佢对食物嘅要求。呢啲高质串烧一定要大力支持下!
烧猪腰,猪内脏最怕系有腥味,但系佢洗得非常干净,高分之作。