2019-03-28
今日约咗朋友食饭,佢喺石门返工,就佢方便就喺石门京瑞食个饭倾下计啦。哩度环境不错,整洁,柔和灯光,听住英文歌,还有一部冇声的大电视,你喜欢可以选择坐Bar 枱,第一感觉冇选错地方👍够哂chill。打正牌手工啤,当然要试试佢啦。我地叫咗Heros嘅 Session Ne Ipa 和 Nimble Marco,两杯味道各有特色。Ne Ipa 未饮先闻到果香味,入口清纯,清精浓度只有3.5唔太饮得酒既朋友也可一试,不错👍至于Nimble,有少少似饮咖啡的感觉,入口带有一种苦甘味,都几易入口。小食嗌左唐扬鱿鱼圈和芝麻鸡翼。鱿鱼圈外脆内软,鱿鱼鲜甜,配埋个沙律酱好开胃。芝麻鸡翼有5只,皮炸得很脆口,而且鸡肉保存到嫩滑带有肉汁,好味,冇雪味主菜叫了美式烧烤猪仔骨,2个人都食唔哂,份量好足,肉好 juicy又够嫩,酱汁酸酸甜甜,好野味,肉离骨,即叫即焗,程度刚好。每人平均$280,Golem 环境舒服,食物质数好,又有手打啤酒,侍应服务态度友善,唯一美中不足是只碟太细,切猪仔骨个阵有啲唔方便,虽然我推荐大家用手食。绝对系沙田chill 之选!