2021-11-21
🎏️ 食尽油尖旺 — 泰Grill✨ Chill 住食泰Grill最有feel🍢🇹🇭#90cp尖沙咀篇 #90cp泰国篇➖➖➖➖➖早排放咗工嚟到尖沙咀呢头,发现开咗呢一个新嘅foodcourt😮 入边有四间餐厅俾你选择,重点系几间餐厅嘅嘢食都唔算太贵🤑 我就睇中左呢间泰国餐厅,见佢咁抵食就试吓佢🤫美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ 沙嗲串烧饭 $68坐低先知原来呢间舖头串烧expert🤫 所以佢嘅串烧一啲都唔失礼,唔会烧到好干,配搭佢嘅秘制沙嗲酱食简直系一流🙌🏻 另外佢都有个泰式酸辣酱,我个人就钟意呢个多啲🤫 炒饭都落咗唔少香料去炒,不过食食吓我就觉得有少少辣😂✨青咖喱鸡肉饭 $65佢嘅咖喱都几重椰香味,少少辣,我唔食得辣嘅都觉得绝对可以接受🥘 成碗野除咗有鸡肉之外都有唔少椰菜花作伴🥦 捞饭食绝对一流!🔸 冬阴功 $98反而呢个冬阴功就有少许失色🙈 本身自己同女朋友都好钟意饮冬阴功,不过我就觉得呢个个味道偏酸,辣度唔足够🌶 唔太啱个人口味😂 如果佢可以在辣啲就更好✨ 蒜蓉包 $28整体正常发挥,整
#90cp尖沙咀篇 #90cp泰国篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ 沙嗲串烧饭 $68
✨青咖喱鸡肉饭 $65
🔸 冬阴功 $98
✨ 蒜蓉包 $28
整体正常发挥,整得都算香口而且几多蒜蓉,值得一提嘅系呢个价钱有5块,都算好抵食🤑
💰Total: $259
✅ 又一个以性价比取胜嘅地方,味道都算唔错🙌🏻 而且同一个场入边都有其他菜式可以俾你拣,谂唔到食咩就可以嚟呢度行一转😂
💡温馨提示💡
其实呢个系foodcourt仔😂 嚟到可以首先揾咗位先,之后再用手机落单等餐就得🤣
➖➖➖➖➖
📍 泰Grill (尖沙咀)
尖沙咀加连威老道46-48号恒隆银行大厦70s Food Dining by Vintage House地下3号舖