同事生日,就买个蛋糕贺一贺佢啰💁🏽‍♀️➿ 8层咖啡歌剧院蛋糕 ($328: 6”)平日食歌剧院蛋糕都系一小旧,已经切成长方形既蛋糕,今次系第一次买一整个~ 唔知大家知唔知点解佢系叫歌剧院蛋糕呢?◾️最多人讲既原因系因为佢正正方方既外形,好似巴黎著名歌剧院加尼叶,所以就咁叫喇~一层层既朱古力咖啡味蛋糕🍰,表面淋上一层薄薄既朱古力甘纳许,再有金箔点缀,就系歌剧院蛋糕既特色~ 而Magpie既歌剧院蛋糕都有齐呢d元素,而且金色朱古力片下面仲放左一粒朱古力球令到佢变成一个立体既三角形,我觉得好似舞台上面有一个好华丽既三角琴🎹味道方面,同事非常之喜欢😆🙌🏽 无论系糕体、咖啡牛油忌廉,定系装饰既朱古力片🍫甜度都适中!呢度既歌舞剧蛋糕更加加左榛子脆脆🌰 味道上冇违和感,又令口感更加丰富👍🏼不得不提,蛋糕刀都好高质!
同事生日,就买个蛋糕贺一贺佢啰💁🏽‍♀️
➿ 8层咖啡歌剧院蛋糕 ($328: 6”)

不得不提,蛋糕刀都好高质!

外卖自取