2020-09-25 27 浏览
其实去旺角好少经过呢幢大厦但原来呢个朗晴坊都几多嘢食❤️❤️今次就试咗5楼嘅呢间YA! YA! YA! BURGER & BAR—————————————我哋嗌左揶威三文鱼刺身($68)、7.邪恶芝士黑松露安格斯牛肉汉堡($88)同埋10.邪恶芝士双层安格斯牛肉汉堡($108)首先讲咗三文鱼刺身先啦佢呢度嘅三文鱼真系超新鲜同埋劲肥美❤️❤️厚肉得来劲有口感可以嘅话我都想再嗌多碟嚟食😅😅因为真系超正之后其实我哋嗌嘅Burger系差唔多嘅我自己就比较钟意食双层安格斯𠮶个😅😅第一个重点当然系因为佢有多一块安格斯牛肉第二系因为佢啲安格斯牛肉系食得出系比较重牛味👍👍同埋食落去唔会咁容易散晒第三系因为即叫即整嘅关系所以一咬落去真系超多肉汁爆晒出嚟(因为呢个Burger有六吋高,我一开始都想试吓可唔可以一啖咬落去,但系最后结果话俾我听系唔可以嘅😅😅)同埋佢啲薯角亦都真系啱啱新鲜滚热辣炸起嘅所以真系好脆同埋热辣辣嘅最后就讲埋佢哋嘅嘢饮啦我哋嗌左一杯柠檬梳打同埋一杯陈皮山楂洛神花茶(各加$10)我自己就比较钟意饮柠檬梳打☺️☺️因为饮落去甜甜地嚟又带少少酸比例几啱啱好
其实去旺角好少经过呢幢大厦

第三系因为即叫即整嘅关系所以一咬落去真系超多肉汁爆晒出嚟
同埋佢啲薯角亦都真系啱啱新鲜滚热辣炸起嘅
所以真系好脆同埋热辣辣嘅

最后就讲埋佢哋嘅嘢饮啦
我哋嗌左一杯柠檬梳打同埋一杯陈皮山楂洛神花茶(各加$10)
我自己就比较钟意饮柠檬梳打☺️☺️
因为饮落去甜甜地嚟又带少少酸