2023-07-07
ELEMENTARY🍽️-▫️假日好去处▫️NICE BRUNCH-咁啱假日嚟开大坑,就试咗呢间CAFE(?)。可能因为系星期日嘅关系,MENU应该同平时有啲唔同,主要系BRUNCH为主。-🔹Grown-up toastie soldiers $128(Toast, parma ham, Swiss cheese truffle, soft boiled egg)呢款真系轻食,多士烘到好香脆,入面都好足料,芝士都系有拉丝,而且黑松露味都好浓。Boiled egg就略为普通,似系夹硬配上去,加咗小小salt&pepper调味,但系个蛋白痴实晒个壳,唔完整挖到出嚟。-🔹Smashed Avocado🥑 $128(Feta, mint, beetroot pesto, quinoa, sourdough)呢款卖相不错,好啱打卡😌呢个算系几好食嘅smashed avocado toast,超级多牛油果,我谂至少有一个半嘅份量,牛油果有淡淡柠檬味,好清新!Sourdough都好脆好够味,再配埋面层嘅NUTS,又增添一份口感。不过美中不足系只蛋系熟蛋😥完全唔流心,切开𠮶下真系有啲失望。不过呢份系超饱肚。
▫️假日好去处
▫️NICE BRUNCH
🔹Smashed Avocado🥑 $128
其实我地都有额外ORDER饮品,但系餐厅漏咗单,所以我地都无出声。食物不错,正正常常水准,如果周末想放松下,都可以去试下。见中午时间已经好多外国人ENJOY佢地嘅HAPPY HOUR!