2022-03-23 2962 浏览
假期最后一日一定要出去揾好嘢食,Ninety’s 已经book mark咗好耐,都系非常人气嘅餐厅,今朝早早就嚟到位于尖沙咀星光行诚品里面嘅分店,希望可以坐到窗口位,餐厅开10am 我10:15到,已经有两台客人坐咗系窗口位,好彩仲有位俾我,迟多10分钟就冇喇。今日虽然天气好差,外面一直落雨,不过能够坐到窗口位,呆呆望住出面街,食Brunch食足两个钟头,无无聊聊都系一件快乐嘅事。介绍吓呢度嘅Brunch Board 有4-6 Sides 可以选择,价钱由$128~$188,贵价食材是额外需要加钱,面包有四款可以拣,仲系无限refill,对于面包控嘅我就最开心,我咁为食当然系拣咗6 sides ▪️Brunch Board 6 Sides $ 283🍞▪️Bakery 面包~Lemon Danish Loaf Bread 柠檬丹麦面包~Sourdough 酸种包~Mixed Seed Whole Wheat Bread 混合种子麦包基本上所有面包都非常好食,都系即刻烘同埋已经搽咗牛油,三只面包当中我最喜欢柠檬丹麦面包好松脆带点点柠檬香,另外酸种包一向系我嘅心头好,钟意佢特有嘅味道同埋好烟靭

▪️Brunch Board 6 Sides $ 283

🍞▪️Bakery 面包
~Sourdough 酸种包

基本上所有面包都非常好食,都系即刻烘同埋已经搽咗牛油,三只面包当中我最喜欢柠檬丹麦面包好松脆带点点柠檬香,另外酸种包一向系我嘅心头好,钟意佢特有嘅味道同埋好烟靭,麦包都相当唔错,有粒粒嘅种子好有口感。

🍽▪️6 Sides
🥚~Black Truffle Scrambled Eggs 黑松露炒蛋
好大份嘅一个炒蛋,炒得好滑,加咗黑松露酱
非常香浓嘅味道,配上炒蛋系绝配

🌽~Fried Polenta 炸粟米饼
口感比较特别嘅粟米饼,初初我见到炸以为系脆嘅,实物原来系好似粟米糕咁,底部既酱汁系好似茄汁咁,几得意几特别

🥑🍓~Strawberry avocado salad
士多啤梨牛油果沙律
最钟意呢个配搭,简单新鲜就是美味,牛油果打成酱好滑有点点柠檬香,加埋新鲜嘅士多啤梨,冇得输嘅配搭

🧀~Burrata cheese 布拉塔芝士
我是芝士控,最钟意食呢只芝士,新鲜水牛芝士加咗少少橄榄油少少海盐已经超级好食,呢度仲要加咗少少金箔喺面头,同埋食到系带有少少甜甜地,为芝士增添味道,超级钟意

🍧~Mousse coconut yogurt 椰子慕丝乳酪
呢个乳酪简直系惊喜,一食落去有好浓嘅椰子香,酸酸甜甜,乳酪质感同一般唔同,就如佢个名所讲,喺Mousse 咁,食落口就好似一阵风咁,但系味道好浓厚,面头铺咗一嚿细细嘅麦芽糖同埋食用花,又靓又好味😋

🥙~Homemade Salmon Rillettes 自制三文鱼酱
三文鱼酱食到好香嘅香草同埋洋葱味,三文鱼仲一啲都唔腥,而且酱做得好幼滑但又仍然保留有粒粒三文鱼嘅口感,用嚟查面包一流

☕️▪️Flat White Fruity $ 42
非常高质素嘅一杯咖啡,首先拉花令人开心,咖啡旁边配上几粒杏仁,咖啡师说先食杏仁再饮咖啡,会令到咖啡嘅味道更加突出,果然咖啡底味更加浓厚👍🏻

✨特别想一提嘅系店员非常Friendly
不停会留意住你有啲咩需要,另外会
问你够唔够饱需唔需要添加面包,非
好的服务态度。

• Brunch  board