2024-04-14
之前去过佢哋中环分店,觉得好高质,所以今日咁啱经过南昌嘅时候就决定同朋友喺度饮返几杯,呢间分店开喺一个serviced apartment lobby到,都几有特色。平时卖coffee,晚上先换成serve cocktail。今日饮同朋友饮左几杯都觉得好出色!Cyclone bitter 有啲苦涩味,不过加咗有菠萝嘅甜味,成个味道中和返!Sticky rice 饮落真系好似食紧甜品咁样,佢哋嘅cream更加系自家制,好特别!Irish coffee 虽然系一杯热饮,但系饮落去都好清新!Soy milk with 油炸鬼呢个味道真系好新颖,第一次饮到呢个味道,同埋大地鱼味好出,呢个我觉得系必点。Pandan cocktail 用咗Coconut cream,上面就有 pistachio,成个味道好浓烈但系都唔会遮盖咗浓浓嘅斑斓味。
今日饮同朋友饮左几杯都觉得好出色!