2021-07-12 7 浏览
@上环同朋友叙旧最好就去Cafe,因为可以坐耐啲倾耐啲。上星期我就同朋友去咗呢间位于上环嘅「Bluebird Coffee」,除咗咖啡之外食物种类都好多。呢度有两层,环境好靓好舒服,坐耐啲都唔怕啦!Smoked Salmon & Avocado Sandwich $78第一个系三文治,烟三文鱼同牛油果味道十分之夹。因为酱汁丰富食落个包都唔会好干,最特别嘅系入边有啲红枣,甜甜地都几特别。Chicken and Kimchi Salad $78呢度有几款沙律,我就拣咗一款有肉嘅。青瓜车厘茄当然唔少得,估唔到仲有玉子同埋泡菜。虽然冇沙律酱,但系啲菜连埋泡菜食都唔会太寡。Earl Grey Hazelnut Cake $45朋友想试甜品,呢个好甜佢好钟意。我觉得表面上嘅伯爵茶同中间嘅榛子酱味十分之合适,仲有其他味下次可以试吓。Strawberry Yogurt $28士多啤梨乳酪唔系𠮶啲果酱,仲有唔少果肉添!加埋佢配搭果仁食,健康清新好味!Chocolate Danish $22我叫咗个包食,呢个朱古力酥整热之后好香脆,我中意佢唔系太甜唔错!
@上环

Chicken and Kimchi Salad $78