2020-09-20
去圆方睇完戏,当然要食返餐好今次就去咗 District 8 chill 下😚前菜:ROAST BONE MARROW Anchovy, capers & parsley 130份量: 法包x3 猪骨髓x3猪骨髓,味道咸咸地,同埋微酸,比较油,食嘅时候,记得将 猪骨髓搽系面包上面,面包吸左啲油,中和返个味道。.MUSSELS MARINIÈRES Charred baguette 白酒烩青口、烤法国长面包 分量足够,好多青口,青口处理得好好,识落冇沙。个汁系芝士汁嚟嘅,比较稀,有少少酒味,令到青口嘅鲜味更上一层楼。.DUCK BREAST Radicchio puree & blueberries 280鸭胸肉质偏韧,有啲难咬。不过味道唔错,尤其是系个酱汁。. STEAK & FRITES COLLECTION Served With Café de Paris Sauce Charred Onions & Frites佢哋用嘅牛扒,都系来自比较年幼嘅牛的腰部的肉,所以比较柔嫩,肉质好滑,好多汁同埋,我食嘅系五成熟,真系啱啱好,切落去,见到肉嘅中间系红红地,煎得好均匀。同埋店员会送上新
今次就去咗 District 8 chill 下😚
前菜:
份量: 法包x3 猪骨髓x3
鸭胸肉质偏韧,有啲难咬。
不过味道唔错,尤其是系个酱汁。
同埋店员会送上新鲜芥辣酱,少少酸酸地,配埋牛肉刚刚好。
薯条揸得好香脆,热辣辣。
饮品:
Apple spritz 酸酸甜甜,几开胃
French breakfast martini 🍸 系用面包酿成酒,口感好丰富