2023-05-06
今日中环做完野. 就谂住揾朋友啤一啤 聚一聚. 朋友介绍去大馆晚餐, 拣左去乐茶轩食素菜, 最正系竟然有酒类饮品. 乐茶轩位于古色古香的怀旧建筑物大馆内,真系好意外, 餐厅有INDOOR, OUTDOOR , 我地拣左INDOOR , 装潢好特别好似个茶庄咁. 店员俾左点心纸我地, 仲介绍左有D 咩酒. 姜汁素肉小笼包- 馅料为素肉,味道不错 。 黑松露烧卖- 啖啖素肉好足料,黑松露味都好重。 芥末蜜糖鱿鱼圈-外皮咸酥香脆 , 内里弹牙.煎让加咸街豆腐- 煎得好香, 外皮香脆, 内里嫩滑。 意大利啡菇汉堡配炸薯条- 最惊喜系个汉堡两片烤过的大啡菇作汉堡包,汉堡扒以素肉而成, 入面块汉堡扒成2cm厚,包上有烤溶咗嘅芝士,更加惹味!配菜用番薯刨成薄片再炸,清甜而香口! 一定要试 ! LOCKCHA Beer testing package - 有四杯唔同味道嘅茶啤, 由淡淡清香茶味到醇厚嘅普洱茶味. 一定要试 !
乐茶轩位于古色古香的怀旧建筑物大馆内,
店员俾左点心纸我地, 仲介绍左有D 咩酒.
姜汁素肉小笼包- 馅料为素肉,味道不错 。
黑松露烧卖- 啖啖素肉好足料,黑松露味都好重。
芥末蜜糖鱿鱼圈-外皮咸酥香脆 , 内里弹牙.
煎让加咸街豆腐- 煎得好香, 外皮香脆, 内里嫩滑。